KAJ JE FESTIVAL VINA IN ČOKOLADE?

Slovenija ponuja paleto vrhunskih in izbranih vin ter čokoladnih mojstrovin, ki presegajo vsakodnevne okuse. Želja po združitvi dveh izjemnih produktov Slovenije je pripeljala do ideje in organizacije prvega vinsko-čokoladnega festivala v Sloveniji.

Verjamemo namreč, da bo Festival vina in čokolade že tako turističnemu Podčetrtku vdihnil dušo in ga potegnil iz vsakdanjega hitenja. Hkrati pa verjamemo, da bo Podčetrtek postal tradicionalno križišče čokolade in vina, sam festival pa bo postal mednarodni družabni dogodek, na katerem se bodo srečevali ljubitelji vin in čokolade, se zabavali, izobraževali in sklepali nova poznanstva. Sam festival bo spremljalo pestro festivalsko dogajanje od degustacij, otroških čokoladnih delavnic, kuharsko doživetje ter zabavno-glasbeni program. Ker pa želimo festivalu vdihniti pridih našega lokalnega okolja se bodo predstavljale lokalne posebnosti. Tako boste na festivalu lahko srečali z graviranjem na steklo in se celo posladkali ne le s čokolado, ampak tudi dobrotami naših kmečkih žena, ki imajo v našem lokalnem prostoru prav posebno mesto.

V sklopu festivala izbiramo Županovo vino, čez celoten dan poteka kulturno – zabavni program.

Vizija

Smo edini v Sloveniji z idejo in željo, ki želimo združiti okus čokolade in vina. S tem želimo dokazati, da je možna sinergija med tema dvema različnima okusoma, tako kot je možno sodelovanje tudi med različnimi ljudmi, ki živimo na našem področju.

Poslanstvo

Združiti – narediti nekaj kar ni naredil še nihče v Sloveniji. To bomo uresničili s pripravo festivala, kjer bomo združili ljudi, izdelke (vino in čokolado) in tradicijo.

Cilji

– kljub majhnosti biti boljši, drugačen od konkurence
– predstaviti lokalno področje
– poskrbeti, da si nas bodo obiskovalci zapomnili in nas obiskali vsako leto v večjem številu
– delati pošteno in s srcem