PUKLAVEC FAMILY WINES

 

Zgodovina vinarstva družine Puklavec sega v leto 1934, strast, trdo delo in predanost pa so vrednote, ki so ustvarile elegantna vina s področja Lutomersko-Ormoških goric.

KZ METLIKA

 

Zgodba Kmetijske zadruge Metlika se je začela z ustanovitvijo Vinarske zadruge v Metliki, ki pa se je skozi leta razvila v danes največjo belokranjsko klet. Letno proizvedejo cca. pol milijona litrov vina, grozdje pa pridobijo od več kot 100 okoliških vinogradnikov.

KRAFT VINA CIZERLE

 

Volja do dela in ljubezen do vinske trte je obrodila sadove. Butična klet tako danes z vini pridobiva številna priznanja.

ZAGMAJSTER

 

Za kmetijo danes skrbi že tretja generacija družine Zagmajster. Pridelujejo kakovostna in vrhunska vina, prav tako pa so z letom 2015 vstopili v ekološko pridelavo grozdja.

VINO GREIF

 

Vinogradniško-sadjarska kmetija Greif leži na začetku Framske kotline, kjer mikroklima omogoča pridelavo vrhunskega vina.

DOLC 1834

 

Pridelava vrhunskih vin poteka v vinorodnem okolišu Bele Krajine. Tradicija pridelovanja grozdja ter kletarjenja pa sega v leto 1834, ko je nastala prva zidanica.

KLET KRŠKO

 

V dolenjskem vinorodnem okolišu je doma Klet Krško, ki že od leta 1928 navdušuje s kakovostnimi in vrhunskimi vini. Delujejo v okviru Kmečke zadruge Krško, z. o. o. Gradijo na tradiciji, večletnih izkušnjah, dobrem poznavanju dolenjskih značilnosti in sodobni tehnologiji, kar zagotavlja, da je Klet Krško danes opazen ponudnik visokokakovostnih vin in hkrati vodilni proizvajalec najboljšega cvička PTP.

VINA MONTIS

 

V vasici Montinjan lahko na EKOLOŠKEM POSESTVU VINA MONTIS AND EKO LAURA okusite vrhunska bela in rdeča buteljčna vina, saj je poudarek na  ekološki pridelavi. Ponujamo vam vrhunsko malvazijo in refošk. Pri nas si lahko po predhodnem dogovoru  ogledate našo vinsko klet ter okusite naše vino in domače ekološko oljčno olje , ki je pridelano z ljubeznijo in spoštovanjem. VVinogradi in oljčniki posestvo Vina Montis, Marezige, se razprostirajo na nadmorski višini 150 metrov, kjer sredozemsko podnebje in istrska prst ponujata zelo ugodne razmere za rast trt in oljk. Vsi vinogradi in oljčniki zasedajo sončne lege s pogledom na morje, kar obogati kakovost naših pridelkov, ki jih oblikuje vonj Sredozemlja in bogat okus.

VINOGRADNIŠTVO PEČNIK

 

Objeto z zelenjem in vinogradi vam Vinogradništvo Pečnik poleg čudovitega razgleda ponuja pokušino vrhunskega domačega belega ali rdečega vina, ki zori tako v lesenih sodih kot tudi v sodobnih cisternah.

Goriška Brda

 

Klet Brda je največja pridelovalka in izvoznica slovenskih vin, ki s prepoznavnim slogom osvaja ljubitelje vina doma in v kar 26 državah sveta. Klet združuje 400 briških vinogradniških družin, ki že več kot pol stoletja soustvarjajo uspešno zgodbo briškega vinarstva.

VINOGRADNIŠTVO KOVAČIČ

 

Vinograd družine Kovačič leži v osrčju sončne Prlekije blizu Ljutomera. V goricah dela cela družina, z butično pridelavo pa ohranjajo tradicijo in kakovost le najkvalitetnejše vino. Prenova vinograda in izgradnja sodobne kleti jih peljeta naprej po poteh, ki se vedno znova končajo ob steklenici vina. Ki jo ponudijo tudi vam.

KLET ISTENIČ

 

Isteničevi so s svojo pridelavo penin zaorali ledino na področju zasebnosti, kajti tedaj so bile vse večje vinske kleti v družbeni lasti in samo ena od njih je pridelovala klasično penino. Bili so torej prvo zasebno podjetje na Slovenskem in v tedanji federativni državi Jugoslaviji, ki so pričeli s pridelavo penine po klasični metodi, pozneje pa so to dejavnost razvili tudi v uspešno obliko vinskega turizma.

VINA KRALJ

 

V vinski kleti Kralj lahko degustirate in ogledate vinsko klet po dogovoru. Vina se odlikujejo po izjemni svežini in »čvrstem« polnem telesu, saj se v njih dopolnjujeta tradicionalno ročno delo ter skrb v vinogradu in velika mera znanja in občutka pri negovanju in dozorevanju vin v kleti.

VINA MOŠKON

 

Klet vin in penin Moškon se ponaša z odličnimi vini in peninami, ko so prejela številne nagrade.

Zorenč Hohnjec

 

V vinski kleti Zorenč – Hohnjec lahko degustirate različna vrhunska vina od ledene trgatve, polsladkih in suhih vin. Degustacija je možna po predhodni najavi.

MAROF BISTRICA

 

Kmetija Marof iz Bistrice ob Sotli proizvaja razna kakovostna vina kot so modra frankinja, sauvignon, šipon.

VINO ŠTRAUS

 

Za vse vinske navdušence ponuja domačija vodeno degustacijo vrhunskih vin v njihovi domači vinski kleti, kjer vas bodo popeljali v skrivnostni svet vinske kapljice.

VINSKA KLET PRUS – BELA KRAJINA

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Tri generacije pod eno streho simbolizira vinogradniško tradicijo družine. Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne medalje in priznanja doma in na mednarodnih ocenjevanih v tujini.

Vinogradništvo Namurš

 

Njihov namen je promovirati vrhunska bela vina s Tinskega in se predstaviti širši javnosti. Hkrati vas bodo obveščali, kje vse jih lahko najdete.

HIŠA VIN EMINO

 

Za vrhunska in kakovostna vina iz Hiše vin Emino velja posebna harmonija – v njih se pretaka kulturno izročilo Obsotelja in Kozjanskega, vtkano v izbrano ponudbo kapljic iz vinogradov, obsijanih od tisočerih poljubov sonca. Pridelanih s skrbnostjo in ljubeznijo do tisočletne vinske tradicije.

AMON OLIMJE

Njihova izvrstna vina izvirajo iz vinogradov Šmarsko-Virštanjskega vinorodnega območja, kjer so vinograde imeli že mogočni Celjski grofi. Vina vsebujejo barve, okuse in arome najboljših belih in rdečih sort grozdja.

DRUŠTVO VINOGRADNIKOV VIRŠTANJ – KOZJANSKO

 

Gričevnata pokrajina na Kozjanskem ponuja na južnih legah izredno ugodne razmere za rast vinske trte in pridelavo odličnih vin. Prav področje Virštanja slovi že od nekdaj za središče vinorodnega podokoliša Šmarje-Virštanj. Živ dokaz o zgodovini gojenja vinske trte na tem območju je tudi ena najstarejših še rodnih vinskih trt v Sloveniji, ki raste ob poslopju na Banovini, kjer so imeli vinsko klet že znameniti grofje Celjski.

VINA MRAMOR

 

Prečudovita narava obkroža vinograde njihove družine Mramor ter njihov vinotoč Gruska. Vinotoč je poimenovan po Gruski jami, ki se nahaja le 200 m od vinotoča. Gruska jama pa leži v osrčju zavarovanega območja Kozjanskega regijskega parka. V vinotoču Gruska bodo poskrbeli za topel sprejem, sožitje z naravo, rekreacijo ter seveda odlično hrano in pijačo.

ŠMARSKA VINSKA KLET

 

V Šmarski vinski kleti vam nudijo degustacijo kakovostnih vin lokalnih vinogradnikov. V vinski kleti domuje Društvo vinogradnikov in kletarjev »Trta«, ki trenutno združuje 196 lokalnih vinarjev in deluje že od leta 1994.

VINOGRADNIKI ROGAŠKA SLATINA

 

Društvo, ki si prizadeva za ohranjanje tradicije obdelovanja trte ter s tem povezanimi prazniki.

VINO JUG

 

Nad Virštanjem leži posestvo družine Jug, kjer že več generacij pridelujejo vrhunska stekleničena in odprta vina. Na kmetiji je vseskozi primarna dejavnost vinogradništvo in vinarstvo. Potrditev dobrega dela so številna priznanja, štirikratni izbor županovega vina Občine Podčetrtek in prejem bronaste Decanterjeve medalje.