PUKLAVEC FAMILY WINES

 

Zgodovina vinarstva družine Puklavec sega v leto 1934, strast, trdo delo in predanost pa so vrednote, ki so ustvarile elegantna vina s področja Lutomersko-Ormoških goric.

KZ METLIKA

 

Zgodba Kmetijske zadruge Metlika se je začela z ustanovitvijo Vinarske zadruge v Metliki, ki pa se je skozi leta razvila v danes največjo belokranjsko klet. Letno proizvedejo cca. pol milijona litrov vina, grozdje pa pridobijo od več kot 100 okoliških vinogradnikov.

KRAFT VINA CIZERLE

 

Volja do dela in ljubezen do vinske trte je obrodila sadove. Butična klet tako danes z vini pridobiva številna priznanja.

ZAGMAJSTER

 

Za kmetijo danes skrbi že tretja generacija družine Zagmajster. Pridelujejo kakovostna in vrhunska vina, prav tako pa so z letom 2015 vstopili v ekološko pridelavo grozdja.

GORA POD LIPO

 

Njihovo vodilo je globoko spoštovanje do vinske trte, sonca in lune. Ponujajo penine izdlane po klasični metodi, mašno vino, laški rizling, rumeni muškat, kerner, chardonnay…

SAVINJSKA PIVOVARNA

 

Sredi prostranih nasadov hmelja se nahaja stara hmeljska hiša v kateri je pivovarna. Edinstvenost Savinjskega craft piva je plod prigaranega znanja, odločne zagnanosti in zanednjaštva ter ure in ure truda.

KLET KRŠKO

 

V dolenjskem vinorodnem okolišu je doma Klet Krško, ki že od leta 1928 navdušuje s kakovostnimi in vrhunskimi vini. Delujejo v okviru Kmečke zadruge Krško, z. o. o. Gradijo na tradiciji, večletnih izkušnjah, dobrem poznavanju dolenjskih značilnosti in sodobni tehnologiji, kar zagotavlja, da je Klet Krško danes opazen ponudnik visokokakovostnih vin in hkrati vodilni proizvajalec najboljšega cvička PTP.

VINOGRADNIŠTVO ILEK

 

Na obronkih Virštanjskih gričev, v Veračah se nahaja Domačija
Ilek, kjer se ukvarjajo z vinogradništvom in čebelarstvom. Pri
njih je mogoče degustirati in kupiti odprta ali ustekleničena
Virštanjska vina, domači jabolčni kis, med, cvetni prah, propolis
in medico. Poleg vseh čebeljih pridelkov, imajo v svojem
čebelnjaku tudi možnost apiterapije, kjer se z vdihovanjem
aerosolnih snovi iz čebeljega panja krepi imunski sistem.

GINERAL

 

Edinstveni izdelki iz gina.

Goriška Brda

 

Klet Brda je največja pridelovalka in izvoznica slovenskih vin, ki s prepoznavnim slogom osvaja ljubitelje vina doma in v kar 26 državah sveta. Klet združuje 400 briških vinogradniških družin, ki že več kot pol stoletja soustvarjajo uspešno zgodbo briškega vinarstva.

AMON OLIMJE 

 

Njihova vina izvirajo iz Šmarsko-Virštanjskega vinorodnega območja. Vina vsebujejo okuse barve in arome najboljših rdečih in belih sort.

KLET ISTENIČ

 

Isteničevi so s svojo pridelavo penin zaorali ledino na področju zasebnosti, kajti tedaj so bile vse večje vinske kleti v družbeni lasti in samo ena od njih je pridelovala klasično penino. Bili so torej prvo zasebno podjetje na Slovenskem in v tedanji federativni državi Jugoslaviji, ki so pričeli s pridelavo penine po klasični metodi, pozneje pa so to dejavnost razvili tudi v uspešno obliko vinskega turizma.

VINA KRALJ

 

V vinski kleti Kralj lahko degustirate in ogledate vinsko klet po dogovoru. Vina se odlikujejo po izjemni svežini in »čvrstem« polnem telesu, saj se v njih dopolnjujeta tradicionalno ročno delo ter skrb v vinogradu in velika mera znanja in občutka pri negovanju in dozorevanju vin v kleti.

MEDENA VINA JERE

 

Medeno vino, narejeno z fermentacijo medu. Pijače iz različnih vrst medu, ki so resnično trajnostne.

Zorenč Hohnjec

 

V vinski kleti Zorenč – Hohnjec lahko degustirate različna vrhunska vina od ledene trgatve, polsladkih in suhih vin. Degustacija je možna po predhodni najavi.

MAROF BISTRICA

 

Kmetija Marof iz Bistrice ob Sotli proizvaja razna kakovostna vina kot so modra frankinja, sauvignon, šipon.

VINO 4STEIN

 

Družina Debelak je tista, ki se skriva za imenom 4stein. Znani so predvsem po svojih peninah, ki prijajo ob vročem poletnem dnevu ali pa kakšni slovestnosti. So imetniki dveh zlatih priznanj za državnem tekmovanju vinis: v letu 2021 je nagrado prejela njihova muškatna penina, v letu 2022 pa renski rizling.

VINSKA KLET PRUS – BELA KRAJINA

 

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Tri generacije pod eno streho simbolizira vinogradniško tradicijo družine. Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne medalje in priznanja doma in na mednarodnih ocenjevanih v tujini.

Vinogradništvo Namurš

 

Njihov namen je promovirati vrhunska bela vina s Tinskega in se predstaviti širši javnosti. Hkrati vas bodo obveščali, kje vse jih lahko najdete.

HIŠA VIN EMINO

 

Za vrhunska in kakovostna vina iz Hiše vin Emino velja posebna harmonija – v njih se pretaka kulturno izročilo Obsotelja in Kozjanskega, vtkano v izbrano ponudbo kapljic iz vinogradov, obsijanih od tisočerih poljubov sonca. Pridelanih s skrbnostjo in ljubeznijo do tisočletne vinske tradicije.

VINOGRADNIŠTVO SEDLAK

 

Barvne penine in ostala butelična vina.

DRUŠTVO VINOGRADNIKOV VIRŠTANJ – KOZJANSKO

 

Gričevnata pokrajina na Kozjanskem ponuja na južnih legah izredno ugodne razmere za rast vinske trte in pridelavo odličnih vin. Prav področje Virštanja slovi že od nekdaj za središče vinorodnega podokoliša Šmarje-Virštanj. Živ dokaz o zgodovini gojenja vinske trte na tem območju je tudi ena najstarejših še rodnih vinskih trt v Sloveniji, ki raste ob poslopju na Banovini, kjer so imeli vinsko klet že znameniti grofje Celjski.

VINA MRAMOR

 

Prečudovita narava obkroža vinograde njihove družine Mramor ter njihov vinotoč Gruska. Vinotoč je poimenovan po Gruski jami, ki se nahaja le 200 m od vinotoča. Gruska jama pa leži v osrčju zavarovanega območja Kozjanskega regijskega parka. V vinotoču Gruska bodo poskrbeli za topel sprejem, sožitje z naravo, rekreacijo ter seveda odlično hrano in pijačo.

ŠMARSKA VINSKA KLET

 

V Šmarski vinski kleti vam nudijo degustacijo kakovostnih vin lokalnih vinogradnikov. V vinski kleti domuje Društvo vinogradnikov in kletarjev »Trta«, ki trenutno združuje 196 lokalnih vinarjev in deluje že od leta 1994.

VINA KRAMPAČ

 

Na družinski kmetiji Krampač se z vinogradništvom ukvarjajo že desetletja. Prvo vino je bilo ustekleničeno leta 1994.

VINARSTVO JUG

 

Družina Jug živi na Kozjanskem, v majhni vasici Dobležiče. Združuje jo večgeneracijsko tadicionalno kmetovanje, kot je govedoreja, vzreja prašičev in vinogradništvo. V zadnjem obdobju pa s strastjo in pripadnostjo v ospredje postavljajo poudarek na razvoj vinogradništva in vinarstva.

VINA MONTIS & EKO LAURA

 

V mirni vasici pri Kopru se nahaja ekološka vinogradniška in oljkarska kmetija Vina Montis & Eko Lura. V blagem sredozemskem podnebju ekološko grozdje uspeva na trtah za najboljša ekološka vina, ki močno odsevajo moč sonca, neizmernost peščeno-kremenčastih tal Istre in tradicije, ki iz roda v rod povezuje 5 generacij vinarjev.

VINSKA KLET ŠTRAUS

 

Poleg dobrot Kozjanske kuhinje nudijo tudi vina za vse visnke navdušence.

OBČINA FECHTELBERG

 

Je idilična regija na severnem Bavarskem, blizu češke meje. Odlična vina iz tega področja.

KMETIJA ŽAGAR

 

Kmetija se nahaja v Olimju, kejr se tradicija sreča s sodobnostjo. Poleg oddajanja nastanitev nudijo gostom tudi lokalne jedi in vino.

VINO KRANJC

 

Vinogradniška tradicija na Lahonščaku sega v 18. stoletje. Vrhunska vina so zorjena v hrastovih sodih, jeklena posoda pa ohranja mladost in svežino hišne zvrsti imenovane po domačem družinskem imenu – Skrbičevo vino.

DRUŠTVO VINOGRADNIKOV ROGAŠKA

 

Društvo vinogradnikov Rogaška je organizacija, ki združuje ljubitelje vinogradništva in vinarstva v kraju Rogaška Slatina. Je pomembno za promoviranje tradicije vinogradništva, skrbi za ohranjanje kulturne dediščine ter spodbujanje razvoja vinske kulture v regiji.