ChoCo slastice

 

Na koncu Velike Gorice v sosednji Hrvaški, se v pritličju rumene stavbe iz leta 1939, družina Marković ukvarja z proizvodnjo čokolade. Izdelujejo čokoladne praline, dražeje, namaze,.. od ostalih proizvajalcev čokoladnih sladic se razlikujejo po tem, da uporabljajo bučo, katero kombinirajo na vse možne načine.

WAFFLE TO GO

 

So družinsko podjetje, ki se ukvarja s peko vafljev. Vaflje pripravljajo sami po lastnem receptu, različnih oblik in okusov.

LA CHOCOLATE

 

Čokoladnica La Chocolate je čokoladnica z desetletno tradicijo, ki v svojem izboru združuje čokoladne produkte vseh oblik in okusov. Njihovi produkti so narejeni iz najboljše čokolade in svežih sestavin, za piko na i pa vse naredijo pridne roke. Kreativnost, svežina in kvaliteta so vodilo pri oblikovanju njihove ponudbe.

GABRIELO – waffles, pancakes and more

Poleg tega, pri vsakem ponudniku nisva vedela kaj pričakovati. Ni bilo “popolnega” vaflja, na katerega bi se lahko vsakič zanesla.

Zato sva ustvarila popoln VAFL, ki je hitro obnorel Slovenijo. Ponosna sva, da imava lastno recepturo in skrbno izbrane sestavine najvišje kakovosti. Zdaj manjkate samo še vi, da se mu predate.

SWEET POINT

 

Nudimo prodajo točenega sladoleda na različnih dogodkih in prireditvah po Sloveniji.
Naše poslanstvo je pričarati nasmeh na vaše obraze in poskrbeti, da je z nami življenje še slajše kot sicer. Ponujamo vam točen sladoled kakor smo ga poznali včasih, zraven pa smo dodali tudi prelive in posipe za vsak okus in tako poustvarili že znane in pozabljene spomine.

PROWING D.O.O.

 

Podjetje Prowing d.o.o. je začelo s svojim delovanjem že leta 1993. Ukvarjamo se z veleprodajo izdelkov ORBIT in TEEKANE za gostince.

LUCIFER CHOCOLATE

 

Začetki blagovne znamke Lucifer Chocolate segajo v leto 2007. Ideja o čokoladi je zrasla iz kuharskih spretnosti ter igranja s čokolado in sladicami, ki jih je doma za družino izdeloval idejni vodja in lastnik podjetja Lučo. Odličnost in originalnost izdelkov sta se hitro razširili med ljudmi, saj je čokolada postala tako osebno kot poslovno darilo za znance in poslovne partnerje. Zanimanje je hitro raslo, z njim potreba po večji in zmogljivejši proizvodnji, zato se je leta 2009 Lucifer preselil v večje prostore, kjer se je poleg čokoladnice odprla tudi kavarnica s prodajo izdelkov.

D.crons

 

D.crons – za preproste sladice, ki to niso. Doroteja pripravi makrone za vsako priložnost in jih obarva po vaših željah.

ČOKOLADNICA SYNCERUS

 

Čokoladnica Olimje je družinsko podjetje, ki je obnovilo tradicijo pradedov z Dunaja. ‘Sladkosti iz Olimja’ je znana po kakovosti in okusnih čokoladnih izdelkih in daje kupcu zadostno garancijo, da bo v Čokoladnici Olimje dobil izdelke, narejene ročno in z ljubeznijo.

SŠGT CELJE

 

Mladi kulinariki vam bodo predstavili, kaj vse zmorejo. Poklicna in strokovna šola vzdržuje bogato tradicijo in vrhunske uspehe svojih učencev.

TERME OLIMIA d.d.

 

Gluten in njegov vpliv na zdravje že dolgo burita duhove prehrambene industrije. Ker naša kulinarična ponudba temelji na vitalnem in lokalnem, so se odločili, da mora restavracija Lipa pojem vitalnosti uokviriti. Restavracija Lipa je tako edina 100-odstotna brezglutenska restavracija v Sloveniji.

DRUŠTVO KMETIC AJDA

 

V Obsotelju in na Kozjanskem so se ženske začele intenzivno povezovati že leta 1976 kot aktiv kmečkih žena. Ob pomoči lokalne kmetijske zadruge so že takrat organizirale razna izobraževanja, sprva predvsem kuharske tečaje. Na ustanovnem zboru se je v društvo včlanilo 157 članic, za prvo predsednico pa je bila izvoljena Francka Javeršek, ki društvo vodi še danes.

HIŠA TRT, VINA IN ČOKOLADE KUNEJ

 

V Hiši trt, vina in čokolade izhajamo iz družinske tradicije vinogradništva in vinarstva, ki sega v konec 19. stoletja. Predstavnik tretje generacije po vrnitvi iz študija vinarstva v Franciji prevzel kmetijo. Skupaj z ženo sta se lotila dveh izzivov – vinarstvo in čokolada. Obe dejavnosti so del trapistovske dediščine, ki je pomembno zaznamovala kraj Brestanico, nekoč Rajhenburg.

KARIM MERDJADI

 

Vsi naši macaronsi so ročno izdelani iz najboljših sestavin, kot so Vlarhona čokolada, ICAM čokolada in Boiron sadni pireji. V hladilniku jih lahko hranimo do pet dni, zamrznjene pa tudi dva meseca.

BERRYSHKA

 

Berryshka je družinsko podjetje družine Kenda iz Šentvida pri Stični. Sprva je to bila destilarna, ki pa je k svoji ponudbi še za piko na i dodala vrsto čokoladnih izdelkov.

cukrček

CUKRČEK

 

Družinsko podjetje, ki že 25 let izdeluje vrhunske ročno izdelka čokoladne izdelke. Inovativnost ter ustvarjalnost so vodila izdelave, ki pričarajo božanske čokoladne okuse.

GORAZD POTOČNIK

 

Gorazd Potočnik je strokovnjak, ki se profesionalno s slaščičarstvom ukvarja že od leta 2001. Številne preživete ure v kuhinji so mi prinesle znanja in izkušnje, ki jih uporablja predvsem za njegovo največjo strast – ustvarjanje s čokolado.

HIŠA TARA

 

Čokoladni izdelki so njihova najnovejša ponudba, ki je nastala z malo domišljije in tradicije, domače medene izdelke pa so združili z okusom čokolade. Po sezonskem navdihu ustvarjajo čokoladne tablice in praline z okusom medu, bučnega olja, maka ter drugih tradicionalnih okusov Pomurja.

Na dogodku bo tudi hrana!

Z nami bodo tudi bodo tudi na dogodku tudi naslednji kulinarični raztavljalci.

GOSTILNA KRPAN

 

Gostilna KRPAN v Šmarju pri Jelšah vas bo pozdravila v prijetnih prostorih, kjer se boste lahko prepustili pristnim lokalnim jedem, slovenskim kulinaričnim specialitetam, mednarodnim jedem, odličnim sladicam in izbranemu, slovenskemu vinu.