LIZIN VRT

 

V Lizinem vrtu, kjer ročno izdelujejo ekološke presne sladice – bio presne torte, bio presno čokolado, bio presne ploščice, bio presne piškote, bio presni kakav – ki so zdravju prijazne, brez belega sladkorja, brez jajc, brez glutena in laktoze. Izbrane sestavine mešajo z veliko potrpežljivosti in ljubezni, tako da ohranijo vso naravno moč, hranila, pomembne encime in vitamine.

WAFFLE TO GO

 

So družinsko podjetje, ki se ukvarja s peko vafljev. Vaflje pripravljajo sami po lastnem receptu, različnih oblik in okusov.

LA CHOCOLATE

 

Čokoladnica La Chocolate je čokoladnica z desetletno tradicijo, ki v svojem izboru združuje čokoladne produkte vseh oblik in okusov. Njihovi produkti so narejeni iz najboljše čokolade in svežih sestavin, za piko na i pa vse naredijo pridne roke. Kreativnost, svežina in kvaliteta so vodilo pri oblikovanju njihove ponudbe.

MIAMIA

 

Odlične tortice ali pa dober kozarec vina lahko poskusite v prijetnem ambientu kavarne v Rogaški Slatini.

KATJA SINKOVIČ

 

V osrčju Kozjanskega se v neokrnjenem podeželskem okolju nahaja kmetija Sinkovič. Glavna dejavnost na kmetiji je prireja mleka, ki ima že več kot 40-letno tradicijo.Iz polnovrednega mleka, ki mu ni nič dodano in nič odvzeto, izdelujejo številne mlečne izdelke, znani pa so predvsem po svojem froziju – frozen jogurt sladoledu.

PEKARNA POD GRADOM

 

Nahajajo se v Podčetrtku kjer vas razvajajo z tako slanimi kot tudi sladkimi dobrotami.

LUCIFER CHOCOLATE

 

Začetki blagovne znamke Lucifer Chocolate segajo v leto 2007. Ideja o čokoladi je zrasla iz kuharskih spretnosti ter igranja s čokolado in sladicami, ki jih je doma za družino izdeloval idejni vodja in lastnik podjetja Lučo. Odličnost in originalnost izdelkov sta se hitro razširili med ljudmi, saj je čokolada postala tako osebno kot poslovno darilo za znance in poslovne partnerje. Zanimanje je hitro raslo, z njim potreba po večji in zmogljivejši proizvodnji, zato se je leta 2009 Lucifer preselil v večje prostore, kjer se je poleg čokoladnice odprla tudi kavarnica s prodajo izdelkov.

BOŽNAR

 

Božnar čebelarstvo d. o. o. je privatno podjetje, ustanovljeno leta 1990, prihajajo pa iz Polhovega Gradca. Poleg sladkanja z medenimi izdelki se najde za sladokusce tudi kakšna čokolada.

ČOKOLADNICA SYNCERUS

 

Čokoladnica Olimje je družinsko podjetje, ki je obnovilo tradicijo pradedov z Dunaja. ‘Sladkosti iz Olimja’ je znana po kakovosti in okusnih čokoladnih izdelkih in daje kupcu zadostno garancijo, da bo v Čokoladnici Olimje dobil izdelke, narejene ročno in z ljubeznijo.

SŠGT CELJE

 

Mladi kulinariki vam bodo predstavili, kaj vse zmorejo. Poklicna in strokovna šola vzdržuje bogato tradicijo in vrhunske uspehe svojih učencev.

TERME OLIMIA d.d.

 

Gluten in njegov vpliv na zdravje že dolgo burita duhove prehrambene industrije. Ker naša kulinarična ponudba temelji na vitalnem in lokalnem, so se odločili, da mora restavracija Lipa pojem vitalnosti uokviriti. Restavracija Lipa je tako edina 100-odstotna brezglutenska restavracija v Sloveniji.

DRUŠTVO KMETIC AJDA

 

V Obsotelju in na Kozjanskem so se ženske začele intenzivno povezovati že leta 1976 kot aktiv kmečkih žena. Ob pomoči lokalne kmetijske zadruge so že takrat organizirale razna izobraževanja, sprva predvsem kuharske tečaje. Na ustanovnem zboru se je v društvo včlanilo 157 članic, za prvo predsednico pa je bila izvoljena Francka Javeršek, ki društvo vodi še danes.

HIŠA TRT, VINA IN ČOKOLADE KUNEJ

 

V Hiši trt, vina in čokolade izhajamo iz družinske tradicije vinogradništva in vinarstva, ki sega v konec 19. stoletja. Predstavnik tretje generacije po vrnitvi iz študija vinarstva v Franciji prevzel kmetijo. Skupaj z ženo sta se lotila dveh izzivov – vinarstvo in čokolada. Obe dejavnosti so del trapistovske dediščine, ki je pomembno zaznamovala kraj Brestanico, nekoč Rajhenburg.

MAMA PAULA

 

Kavarna, ki je dobila ime po stari mami Pauli, ki je svojo vnukinjo naučila peko slastnih dobrot. Za znamko torej stoji tradicija, domačnost in pa nekaj novega, zanimivega, drugačnega.

BERRYSHKA

 

Berryshka je družinsko podjetje družine Kenda iz Šentvida pri Stični. Sprva je to bila destilarna, ki pa je k svoji ponudbi še za piko na i dodala vrsto čokoladnih izdelkov.

cukrček

CUKRČEK

 

Družinsko podjetje, ki že 25 let izdeluje vrhunske ročno izdelka čokoladne izdelke. Inovativnost ter ustvarjalnost so vodila izdelave, ki pričarajo božanske čokoladne okuse.

GORAZD POTOČNIK

 

Gorazd Potočnik je strokovnjak, ki se profesionalno s slaščičarstvom ukvarja že od leta 2001. Številne preživete ure v kuhinji so mi prinesle znanja in izkušnje, ki jih uporablja predvsem za njegovo največjo strast – ustvarjanje s čokolado.

CLEF BREWERY

 

Na sončni strani Alp se nahaja dolina zelenega zlata in stara hmeljarska hiša, kjer se pretaka craft pivo iz Savinjske. Pomemben faktor pri nastajanju piva pa je glasba, ki da je pivu še posebne okuse.

KUKOVIČIČEV MLIN

 

Pred njimi so na njihovi kmetiji kmetovali že mnogi rodovi, zares po ekoloških pravilih pa so začeli v letu 2012. Ukvarjajo se z več dejavnostmi. Glavni med njimi sta mlinarstvo, poljedelstvo in sadjarstvo.

NASER GASHI

 

Naser Gashi je diplomant šole Gregorie Ferrandi. Po šolanju za kuharski poklic začel z delom v kuhinji, nato pa se je posvetil sladicam.

Danes pod njegovim budnim očesom chefa že od zgodnjih jutranjih ur vsak dan ustvarjajo sveže sladice in kruh.

HIŠA TARA

 

Čokoladni izdelki so njihova najnovejša ponudba, ki je nastala z malo domišljije in tradicije, domače medene izdelke pa so združili z okusom čokolade. Po sezonskem navdihu ustvarjajo čokoladne tablice in praline z okusom medu, bučnega olja, maka ter drugih tradicionalnih okusov Pomurja.

PASSERO

 

Vinotoč in podeželska čokoladnica, ki skupaj ustvarjata omamne okuse.

KAVARNA TRUNK

 

Topli napitki, sladoledi in sladice vas čakajo v prijetnem ambientu kavarne v Podčetrtku.

Na dogodku bo tudi hrana!

Z nami bodo tudi bodo tudi na dogodku tudi naslednji kulinarični raztavljalci.

GOSTILNA KRPAN

 

Gostilna KRPAN v Šmarju pri Jelšah vas bo pozdravila v prijetnih prostorih, kjer se boste lahko prepustili pristnim lokalnim jedem, slovenskim kulinaričnim specialitetam, mednarodnim jedem, odličnim sladicam in izbranemu, slovenskemu vinu.

KOZJANSKI DVOR

 

V Kozjanskem dvoru je na voljo restavracija s 50 sedeži, pokrita terasa ter kavarna. V letu 2021 smo poleg ribnika uredili tudi Dvorni bar in prenovljeno teraso, ki jo lahko tudi najamete za zasebne dogodke ali poslovna srečanja.