ČOKOLADE TORRAS

 

Okus najboljše čokolade brez glutena in popolnoma brez sladkorja.

WAFFLE TO GO

 

So družinsko podjetje, ki se ukvarja s peko vafljev. Vaflje pripravljajo sami po lastnem receptu, različnih oblik in okusov.

LA CHOCOLATE

 

Čokoladnica La Chocolate je čokoladnica z desetletno tradicijo, ki v svojem izboru združuje čokoladne produkte vseh oblik in okusov. Njihovi produkti so narejeni iz najboljše čokolade in svežih sestavin, za piko na i pa vse naredijo pridne roke. Kreativnost, svežina in kvaliteta so vodilo pri oblikovanju njihove ponudbe.

GABRIELO – waffles, pancakes and more

Poleg tega, pri vsakem ponudniku nisva vedela kaj pričakovati. Ni bilo “popolnega” vaflja, na katerega bi se lahko vsakič zanesla.

Zato sva ustvarila popoln VAFL, ki je hitro obnorel Slovenijo. Ponosna sva, da imava lastno recepturo in skrbno izbrane sestavine najvišje kakovosti. Zdaj manjkate samo še vi, da se mu predate.

SWEET POINT

 

Nudimo prodajo točenega sladoleda na različnih dogodkih in prireditvah po Sloveniji.
Naše poslanstvo je pričarati nasmeh na vaše obraze in poskrbeti, da je z nami življenje še slajše kot sicer. Ponujamo vam točen sladoled kakor smo ga poznali včasih, zraven pa smo dodali tudi prelive in posipe za vsak okus in tako poustvarili že znane in pozabljene spomine.

PROWING D.O.O.

 

Podjetje Prowing d.o.o. je začelo s svojim delovanjem že leta 1993. Ukvarjamo se z veleprodajo izdelkov ORBIT in TEEKANE za gostince.

LUCIFER CHOCOLATE

 

Začetki blagovne znamke Lucifer Chocolate segajo v leto 2007. Ideja o čokoladi je zrasla iz kuharskih spretnosti ter igranja s čokolado in sladicami, ki jih je doma za družino izdeloval idejni vodja in lastnik podjetja Lučo. Odličnost in originalnost izdelkov sta se hitro razširili med ljudmi, saj je čokolada postala tako osebno kot poslovno darilo za znance in poslovne partnerje. Zanimanje je hitro raslo, z njim potreba po večji in zmogljivejši proizvodnji, zato se je leta 2009 Lucifer preselil v večje prostore, kjer se je poleg čokoladnice odprla tudi kavarnica s prodajo izdelkov.

ČOKOLADNICA RAJSKA PTICA

 

Ročno izdelane čokolade, katere so prave čokoladne umetnine.

ČOKOLADNICA SYNCERUS

 

Čokoladnica Olimje je družinsko podjetje, ki je obnovilo tradicijo pradedov z Dunaja. ‘Sladkosti iz Olimja’ je znana po kakovosti in okusnih čokoladnih izdelkih in daje kupcu zadostno garancijo, da bo v Čokoladnici Olimje dobil izdelke, narejene ročno in z ljubeznijo.

ŠOLSKI CENTER ŠENTJUR

Je javni vzgojno-izobraževalni zavod s sedežem v Šentjurju, ustanovljen leta 1910. Ustanova se ponaša s kar 113 letno tradicijo poučevanja.

TERME OLIMIA d.d.

 

Gluten in njegov vpliv na zdravje že dolgo burita duhove prehrambene industrije. Ker naša kulinarična ponudba temelji na vitalnem in lokalnem, so se odločili, da mora restavracija Lipa pojem vitalnosti uokviriti. Restavracija Lipa je tako edina 100-odstotna brezglutenska restavracija v Sloveniji.

DRUŠTVO KMETIC AJDA

 

V Obsotelju in na Kozjanskem so se ženske začele intenzivno povezovati že leta 1976 kot aktiv kmečkih žena. Ob pomoči lokalne kmetijske zadruge so že takrat organizirale razna izobraževanja, sprva predvsem kuharske tečaje. Na ustanovnem zboru se je v društvo včlanilo 157 članic, za prvo predsednico pa je bila izvoljena Francka Javeršek, ki društvo vodi še danes.

KUNEJ VINO IN ČOKOLADA

 

V družini KUNEJ so že skozij več generacij vključeni v pridelavo grozdja in vina. Njihovo zgodbo pa prepleta tudi čokolada. V čokoladnici na gradu Rajhemburg ustvarjajo čokolado pod blagovno znamko Chocolat Imperial.

KARIM MERDJADI

 

Vsi naši macaronsi so ročno izdelani iz najboljših sestavin, kot so Vlarhona čokolada, ICAM čokolada in Boiron sadni pireji. V hladilniku jih lahko hranimo do pet dni, zamrznjene pa tudi dva meseca.

BERRYSHKA

 

Berryshka je družinsko podjetje družine Kenda iz Šentvida pri Stični. Sprva je to bila destilarna, ki pa je k svoji ponudbi še za piko na i dodala vrsto čokoladnih izdelkov.

337989777_879213856497605_6271933826253579377_n

POSESTVO PASSERO

Na posestvu Passero gospodarijo in si stojijo ob strani kar tri družine. Mladi so hvaležni za dediščino preteklosti in radovedno odprti v prihodnost. Ta je kot vedno v ljubezni. Iz nje je stkana tudi zgodba o nastanku njihove podeželske čokoladnice.

BELGIJSKI VAFLJI

Pravo sladko doživetje, za vse sladkoljube.

YAYA – TVORNICA ČOKOLADE

Različne sladice iz belgijske čokolade kot so čokoladne tablice praline, čokoladni bonboni, party čokolade in mnogo več.

HIŠA TARA

 

Čokoladni izdelki so njihova najnovejša ponudba, ki je nastala z malo domišljije in tradicije, domače medene izdelke pa so združili z okusom čokolade. Po sezonskem navdihu ustvarjajo čokoladne tablice in praline z okusom medu, bučnega olja, maka ter drugih tradicionalnih okusov Pomurja.

GORAZD POTOČNIK

 

Slaščičar, ki lahko iz čokolade pripravi marsikaj okusnega, posebnega in zanimivega. Ima tudi svojo kolekcijo čokoladnih izdelkov Gox med katerimi je zagotovo najbolj slaven čokoladno-lešnikov namaz Goxella.

JAVNI ZAVOD ZA TURIZEM IN KULTURO KOČEVJE

 

Javni zavod na področju turizma in kulture v občini Kočevje. Vzpostavljeno imajo tudi blagovno znamko Kočevsko – Skrivnostni gozd Slovenije katera omogoča razvoj turizma v sodelovanju s turističnimi ponudniki na Kočevskem

DRUŠTVO ZA CELJAKIJO CELJE

 

Je humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu in pomaga otrokom in odraslim bolnikom s celiakijo na področju celotne Slovenije.

OSNOVNA ŠOLA PODČETRTEK

Naša šola je kot dom, kjer se vsak dan dogaja nekaj posebnega. Smeh, radovednost in učenje so naši najboljši prijatelji, ki nas spremljajo skozi vsakdan.

Na dogodku bo tudi hrana!

Z nami bodo tudi bodo tudi na dogodku tudi naslednji kulinarični raztavljalci.

GOSTILNA KRPAN

 

Gostilna KRPAN v Šmarju pri Jelšah vas bo pozdravila v prijetnih prostorih, kjer se boste lahko prepustili pristnim lokalnim jedem, slovenskim kulinaričnim specialitetam, mednarodnim jedem, odličnim sladicam in izbranemu, slovenskemu vinu.